PRAVILA PRIVATNOSTI O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA, SIGURNOSTI PODATAKA I OBRADI OSOBNIH PODATAKA PRILIKOM SUDJELOVANJA ILI PRISTUPANJA NA PROSTOR TOO LOUD FESTA 2019., U ORGANIZACIJI OUT LOUD D.O.O.

Pravila privatnosti o zaštiti osobnih podataka, sigurnosti podataka i obradi osobnih podataka (dalje: Pravila) se odnose na zaštitu privatnosti i sigurnost podataka i obradu osobnih podataka koji mogu biti prikupljeni za vrijeme trajanja Too Loud Festa 2019. (dalje: TLF) ili za potrebe održavanja TLF-a i to: svih naših sudionika festivala (izlagača, sponzora, itd.), odnosno korisnika usluga (posjetitelja, itd.) i svih osoba koje s nama dođu u kontakt, a vezano za TLF, web-stranicu https://tooloudfest.com/, usluge, aplikacije i zaposlene osobe, kao i prilikom posjete TLF-u, u organizaciji Out Loud d.o.o. (dalje: Organizator) Prostor na kojem se održava TLF su hoteli: DoubleTree by Hilton Zagreb, Vukovarska 269a, Zagreb i Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21, Zagreb (dalje: Prostor), na dane 19. i 20.10.2019. godine.

Cilj ovih Pravila je da Vas informiraju o našem načinu prikupljanja podataka i njihovoj zaštiti, svrsi za koje se podaci koriste, Vašoj mogućnosti uvida u podatke, zahtjeve za izmjenom ili njihovim uklanjanjem.

Budući da su tijekom vremena i našeg rada moguće povremene izmjene, molimo Vas da povremeno provjerite ova Pravila, zbog mogućih novosti. One s kojima osobno uđemo u komunikaciju oko TLF-a, o zadnjoj verziji Pravila, obavijestit ćemo u sklopu direktne komunikacije.

Što su Vaši osobni podaci?
Osobni podaci su svi podaci (ili kombinacija istih) na temelju kojih je moguće utvrditi nečiji osobni identitet (ime i prezime, naziv tvrke/udruge/OPG-a, OIB, poštanska adresa, e-mail, kontakt broj telefona/mobitela i sl.).

Za koje svrhe ih koristimo?
Podatke prikupljamo radi ostvarivanja tražene usluge (prijava za sudjelovanje na TLF-u, sponzorstvo TLF-a i sl.), odnosno radi što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit i mogućeg dogovora za daljnju suradnju. 

 

Podatke o Vama možemo prikupiti u obliku fotografija i videomaterijala s TLF-a, a koristit će se za interne potrebe, ali i za potrebe promocije TLF-a i Organizatora te ih on može postavljati na svojim web stranicama, društvenim mrežama, dostavljati medijima i sl. radi oglašavanja i promoviranja festivala te ih na taj način učiniti dostupnima neograničenom broju osoba. Pravnu osnovu za obradu podataka tijekom identifikacije posjetitelja TLF-a i za korištenje fotografija i video snimaka sačinjenih za vrijeme održavanja događaja, bilo da je riječ o posjetiteljima ili izlagačima, koji pristupaju promociji TLF-a i popratnog sadržaja, čini članak 6. Opće uredbe o zaštiti podataka, a što je Vaša privola, koju potvrđujete pristupanjem na prostor na kojem se održava TLF.

 

Koja su Vaša prava?

  • Transparentnost – primiti od nas informacije o tome koji se Vaši podaci koriste, za koje svrhe, koja su Vaša prava i sl., a što je pojašnjeno u ovim Pravilima.
  • Pristup podacima – na Vaš zahtjev, predat ćemo Vam potvrdu posjedujemo li neke od Vaših osobnih podatka, uvid u njih ako ih posjedujemo te pojašnjenje za koje svrhe ih imamo, roku pohrane i sl.
  • Pravo na ispravak – ako se neki od Vaših osobnih podatka promijenio ili smatrate da su nepotpuni ili netočni, javite nam i ispravit ćemo ih, u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni. Npr. promjena e-mail adrese osobe ili tvrtke, promjena naziva tvrtke, poštanske adrese i sl.
  • Brisanje podataka („pravo na zaborav“) – na Vaš zahtjev, trajno ćemo izbrisati Vaše podatke. Iznimka su slučajevi u kojima smo zakonski obavezni čuvati podatke.
  • Pravo na prenosivost ili ograničenje obrade podatka – Vaše pravo je zatražiti da Vaše osobne podatke koje posjedujemo prenesemo nekome drugome u formatu u kojemu se mogu koristiti. Također, možete zatražiti ograničenje obrade podataka. Na primjer, ne želite da u potpunosti izbrišemo Vaše podatke, ali ne želite da ih dalje obrađujemo. Obrada podataka može se ograničiti i ako se osporava točnost podataka ili se sumnja na njihovo korištenje na nezakonit način.
  • Pravo na prigovor – imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podatka u slučaju da smatrate da se njima postupa neprimjereno, protuzakonito ili sumnjate na automatizirano donošenje odluka (automatska računalna obrada podataka bez čovjekova nadzora). Pozivamo Vas da nam se javite kako bismo riješili problem.
  • U svakom trenutku možete povući Vašu privolu koju ste potvrdili Vašim pristupanjem na Prostor TLF-a i nakon toga, prestat ćemo obrađivati Vaše podatke. Privolu možete povući pisanim putem, kontaktirajući službenika za zaštitu podataka na e-mail: tooloudfest@tooloudfest.com. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade prije povlačenja privole.

Do kada se čuvaju Vaši podaci?
Od trenutka Vašeg kontakta, odnosno dostavljanja podatka nama, Vi pristajete na pravo da se njima koristimo za potrebe za koje ste nam ih predali, sve do trenutka kada ta potreba prestane, osim ako nam Zakon drugačije ne nalaže (zakonski obavezna dokumentacija i sl). Ako se u nekom trenutku predomislite glede razloga oko kojeg ste nam se obratili, slobodno možete zatražiti uklanjanje podataka i prije roka (npr. prestanak interesa za sudjelovanje na festivalu kao izlagač i sl.) što ćemo mi učiniti u najskorijem mogućem roku. Fotografije i video zapise čuvamo trajno, u naše statističke i arhivske svrhe.

Koje su naše obaveze?
Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s trenutno važećim zakonskim odredbama.
Naša dužnost je štititi ih, čuvati na primjeren način, uz osiguranje povjerljivosti i bez prosljeđivanja trećim osobama bez Vašeg izričitog dopuštenja.

Prikupljamo samo podatke koji su nam dobrovoljno predani. Kada Vas zatražimo podatke (ostavljajući Vam pritom slobodan izbor hoćete li ih nam ih ostaviti radi ostvarivanja usluge, odnosno potrebe o kojoj se radi), ne tražimo više podatka nego što je to nužno.

U slučaju slučajne pogreške, tehničkih poteškoća ili drugih nenamjernih okolonosti kojima bi se prekršila zaštita Vaših podataka, jamčimo da ćemo pogrešku ukloniti u što skorijem mogućem roku.

Web-stranice i online podaci
Radi pružanja što bolje usluge korisnicima, naše web-stranice (poput mnogih drugih današnjih web-stranica), koriste računalne sustave koji prate posjećenost web-stranice i broj pregleda YouTube video snimki postavljenih na stranice i sl. Takvi podaci nemaju za cilj prikupiti od Vas išta više od informacije koja će nama pomoći da saznamo koliko posjetitelja pristupa našoj stranici, koliko je osoba pogledao video festivala i slično.
Podaci koji se prikupljaju isključivo radi izrada općih statistika, a ne osobnog praćenja korisnika pojedinačno. Kao autori naše web-stranice zadržavamo pravo njezine izmjene ili prestanka rada.

E-mail poruke
Kada nam se obratite putem e-mail poruke ili prijavnice na web-stranici, dostavljajući na taj način svoje osobne podatke, Vaše podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

Upotreba kolačića (cookies)
Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, naše web-stranice pohranjuju Vaše kolačiće (cookies).
Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski preglednici spremaju na Vaše računalo prilikom Vaše posjete našoj web stranici, a kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost web stranica. Kolačići su npr., zaduženi da se zapamti Vaša preferenca kod odabira jezičnih varijanti naših web-stranica koje su dvojezične. Kolačići ne služe, niti se mogu koristiti za pokretanje programa, postavljanje virusa na Vaše računalo i sl. Pregled naših web-stranica je moguć i bez upotrebe kolačića, ako je Vaš internetski preglednik tako postavljen.

Web poveznice (linkovi)
Prilikom dodavanja linkova koji s naših web-stranica vode na tuđe web-stranice, vodimo računa da se radi o stranicama koje ne nude nezakonit ili štetan sadržaj. Ipak, s obzirom da se web-stranice mijenjaju, ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj stranice na koju vodi web poveznica. Ako smatrate da neka poveznica nije u redu ili je prestala važiti, molimo Vas da nam javite te ćemo provjeriti i ukloniti link, ako je potrebno.

Ako imate dodatnih pitanja vezanih za ovu Politiku i/ili Vaše podatke, molimo Vas da nas kontaktirate.

Voditelj obrade: Out loud d.o.o., Trg Drage Iblera 5, 10000 Zagreb.

Kontakt podaci: Out loud d.o.o., Trg Drage Iblera 5, 10000 Zagreb ili putem maila: tooloudfest@tooloudfest.com

PRISTUPANJEM NA PROSTOR ODRŽAVANJA TOO LOUD FESTA 2019., TE POPRATNOG SADRŽAJA, POTVRĐUJETE DA DAJETE PRIVOLU NA OBRADU PODATAKA ZA SEBE I SVOJU DJECU, MLAĐU OD 16 GODINA, KOJA DOLAZE U VAŠOJ PRATNJI.