Nedjelja 15. 10. 2023.

DoubleTree By Hilton Hotel – Vukovarska 269A


10.00

Otvaranje drugog dana festivala

Nedjelja je prilika za još jedan dan uživanja u prezentacijama, glazbenom nastupu i radionicama


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Izložba “ARTIFICIAL TOO LOUD”
Hodnik hotela, 2. kat

Po prvi put u Hrvatskoj, na TOO LOUD FESTU 2023 bit će postavljena izložba radova stvorenih uz pomoć umjetne inteligencije na temu HIFI-ja. Općenito je to prva izložba u Hrvatskoj nastala temeljem takve tehnologije. Kreirali smo više od 200 vizuala kako bismo u vama probudili maštu i nametnuli pitanje – je li sve to izmišljeno i umjetno stvoreno ili je prikaz onoga što nas čeka u budućnosti. U svakom slučaju, uživajte u originalnoj izložbi koju potpisuje Agency Chatbot i Daniel Pikl kao kreativni direktor.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija JBL prijenosnih zvučnika
Media Audio, salon Olive 2, 2. kat

Glazba u pokretnu je sve popularnija, a povezivost putem Bluetootha i upravljanje mobilnim uređajem postalo je takoreći standard. Međutim, koji prijenosni zvučnik odabrati, za koju priliku i za koju interijer ili eksterijer, da li za kuhinju, radnu sobu ili pak plažu? Odgovore na ova pitanja potražite na TOO LOUD FESTU 2023 gdje ćete imati priliku upoznati se s različitim JBL prijenosnim Bluetooth zvučnicima.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera – Prezentacija Børresen X3 zvučnika
Protira, soba 912, 9. kat

Još jedna uzbudljiva premijera na TOO LOUD FESTU 2023! Izlagači iz Slovenije po prvi put na hrvatskom tržištu predstavljaju Børresen X3 zvučnike. Riječ je o danskom proizvođaču koji je ovim modelom i cijenom od oko 10.000 eura/par napravio dar-mar na tržištu high-end zvučnika. Vlasnici zadovoljno trljaju ušima, a sada je red na vama da se uvjerite zašto.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera – Novi YAMAHA Atmos soundbarovi i zvučnici za kućno kino
Nove boje zvuka, salon Mimoza 1, 2. kat

Budućnost je sada, a kabeli su prošlost. tako bismo u najkraćoj rečenici mogli opisati novi YAMAHA surround sustav za kućno kino. Na raspolaganju je više modela soundbarova, pripadajućih satelita i subwoofera. Sve ih možete bežično povezati u Atmos konfiguraciji, a po potrebi ih i preseliti na drugu lokaciju. Svaki je zvučnik baterijski napajan i svaki je modularan, što znači da primjerice jedan satelit možete ponijeti na plažu, na vikendicu, u auto, a potom ga bratiti u dnevni boravak. Da ne duljimo, upoznajte se na TOO LOUD FESTU 2023 s ovim izuzetnim rješenjima i doživite koncerte i filmove kao da ste u kinu.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija Bang & Olufsen Beolab 90 zvučnika
Rotary Audio, Open Space A, 2. kat

Danski dizajn u audio industriji odavno je poznat kao jedan od najboljih u svijetu, a Bang & Olufsen tu drži vodeću poziciju. Beolab 90 zvučnici (oko 120.000 eura/par) teško da će ikoga ostaviti ravnodušnim, kako izgledom tako i zvukom. Jednom kada ih ugledate, znat ćete zašto je Bang & Olufsen već desetljećima među najpoželjnijim brendovima kada je u pitanju vrhunski industrijski dizajn u spoju sa superiornom tehnologijom.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prodaja vrhunskih i raritetnih japanskih izdanja na vinilima
Roxy CD Shop, hodnik hotela, 2. kat

Zagrebački Roxy CD Shop i ove godine na festivalu nudi, između ostalih, i rijetka japanska izdanja na vinilima. Međutim, ove godine ekipa iz Roxyja ide korak dalje pa je ekskluzivno za festival osigurala 500 komada specijalnih ‘Promo Copy’ naslova koji se rade u limitiranim serijama. Ako ste diskofil i ljubitelj vrhunskog zapisa, već je ovo dovoljan razlog za dolazak na TOO LOUD FEST 2023.


12.00 – 12.30 nedjelja

GLAZBENI NASTUP: Romana Orešnik
Open Space A, 2. kat

Po prvi put na TOO LOUD FESTU u sklopu programa nastupa Romana Orešnik, gitaristica, basistica i vokalistica vrlo osebujnog glasa. Kako sama kaže, u glazbi pronalazi neiscrpnu snagu, a u njenim se interpretacijama najviše osjećaju stilovi blues, rock, američki folk, acoustic, jazz… Nedavno je u sklopu svog samostalnog glazbenog projekta objavila autorski singl ‘Come Away with Me’ kojim je oduševila glazbenu kritiku i radijske urednike. Sada ste vi na redu!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera – Audia Flight FLS-10
Elite Audio Hrvatska, soba 916, 9. kat

Ako ste još niste upoznali s talijanskim proizvođačem vrhunskih HIFI uređaja – Audia Flight, Elite Audio Hrvatska i TOO LOUD FEST 2023 nude odličnu priliku. Iza, rekli bismo, tipičnog talijanskog stylish dizajna stoje uređaji za postizanje ozbiljnog zvuka u vlastitom domu. A da biste se uvjerili u napisano, postoji samo jedan način, a to je da se osobno uvjerite. Hrvatska premijera!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera – Marten Parker Trio Diamond Edition
BM, soba 816, 8. kat

U svijetu high-end zvučnika švedski Marten sa sobom povlači duboko poštovanje jer iza imena stoji proizvođač jednih od najfinijih reproduktora zvuka današnjice. Na TOO LOUD FESTU 2023 uživajte u zvuku Marten Parker Trio zvučnika u posebnoj Diamond ediciji. Iskorak od standardnog modela je ugradnja dijamantnog visokotonca koji će na površinu izbaciti najfinije detalje u glazbi. I budite uvjereni da to vaši uši mogu čuti.


14.00 – 15.00 nedjelja

RADIONICA: Kako složiti kućni glazbeni server?
Open Space A, 2. kat

Smeta vas ograničen izbor glazbe, loša kvaliteta formata i nasumičan odabir pjesama vođen algoritmima plaćenih glazbenih servisa?  Znate li da uz minimum ulaganja možete imati svoj kućni glazbeni server? 

Pridružite nam se na radionici “Kućni glazbeni server” i saznajte zašto ga vrijedi imati. Detaljnim user-friendly pristupom saznat ćemo što treba napraviti za uživanje u vlastitoj glazbenoj kolekciji u svom domu, u pokretu, na smartphoneu ili u automobilu. Kroz radionicu vas vodi Branimir Ivić, audiofil s DIY pretenzijama i iskustvom s medijskim servisima.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera na TOO LOUD FESTU 2023 – Meridian DSP9 zvučnici
Media Audio, soba 823, 8. kat

Media Audio predstavlja Meridian DSP9 (oko 85.000 eura/par), dizajnerske i tehnološke ‘tour-de-force’ zvučnike. Nakon svjetske premijere u svibnju, sada je red da se i posjetitelji TOO LOUD FESTA 2023 upoznaju sa zvučnicima iz Reference serije.

Riječ je o zvučnicima s ugrađenim novo razvijenim zvučničkim jedinicama, ugrađenim pojačalima, Hi-Res DAC-om, DSP-om i još hrpom inovativnih rješenja, a sve kako bi se krajnjem kupcu omogućilo ultimativno iskustvo slušanja glazbe po sistemu ‘ključ u ruke’.

Smješteni u jednu od najljepših soba DoubleTree by Hiton hotela, moći ćete osjetiti ugođaj vrhunsko uređenog boravka s pogledom na grad, a sve to popraćeno izuzetnim zvukom. Obavezno izdvojite vrijeme za Meridian DSP9!


16.00 – 17.00 nedjelja

RADIONICA: Kako i što slušati u glazbi?
Sonus art, salon Mimoza 2, 2. kat

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i velikog interesa, ove godine se ponavlja radionica ‘Kako i što slušati u glazbi?’. Radionica odgovara na pitanja imaju li određeni ljudi nadnaravne sposobnosti pa u glazbi čuju ono što drugi ne čuju ili imaju istrenirano uho? Radionicu vodi Nebojša Uglješić, organizator festivala i audiofil s dugogodišnjim iskustvom. Vjerujemo da ćete nakon sat vremena, koliko traje radionica, i vi početi slušati glazbu novih ušima.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija Ayon Audio Orthos EVO cijevnih mono pojačala
DB Audio, Olive 3, 2. kat

Ako ste ljubitelj ‘zvuka lampi’, onda sasvim sigurno ne želite propustiti prezentaciju Ayon Audio Orthos EVO cijevnih mono pojačala. Za ovu posebnu priliku, DB Audio je u goste pozvao Gerharda Hirta, glavnu i odgovornu osobu koja stoji iza imena Ayon Audio i Lumen White. Gerhard Hirt će osobno voditi prezentaciju i uvesti vas u zvuk o kojem će se bez sumnje još dugo govoriti nakon festivala.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija ATC SCM20PSL Classic zvučnika
Intek Croatia, soba 906, 9. kat

Ljubiteljima organskog zvuka dobro poznati britanski zvučnici ATC Loudspeakers i ove se godine predstavljaju na TOO LOUD FESTU. Imat ćete priliku slušati referentan kompaktan model ATC SCM20PSL iz Classic serije. S obzirom na reputaciju kakvu već godinama ATC drži, za očekivati je još jednu zvučnu poslasticu na festivalu.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera – Austrian Audio slušalice
Media Audio, salon Olive 2, 2. kat

Austrian Audio osnovan je 2017. godine nakon zatvaranje sjedišta AKG-a u Beču koje je uslijedilo nakon preuzimanja firme 2016. godine. Temeljni tim sastoji se od visokokvalificiranog bivšeg osoblja AKG-a. Posljednjih godina Austrian Audio ušao je u svjetsku klasu profesionalnih audio proizvoda kao što su mikrofoni i pro-slušalice.

Korištenjem svoje vrhunske tehničke ekspertize uz beskompromisni „cost-no-object“ pristup stvorili su jedne od najboljih slušalica i pojačala za slušalice na tržištu. Na TOO LOUD FESTU 2023 upoznajte se sa zvukom Austrian Audio slušalica u kombinaciji s Austrian Audio pojačalom za slušalice. Mogli biste o ovom duetu još jako dugo nakon festivala pričati, a moguće ga i poželjeti u svom domu. Hear, hear!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija probranih audio brendova i Perlisten zvučnika
Ronis, soba 918, 9. kat

Na festivalu Ronis promovira HIFI slušaonu i trgovinu na Zagrebačkom Velesajmu kroz sustave koji uključuju PERLISTEN, PRIMARE, KEF, JBL, AUDIOENGINE, DLS, AUDIOQUEST, BLACK RHODIUM i druge brendove.

S obzirom na to da će na TOO LOUD FESTU 2023 srce HIFI sustava činiti Perlisten zvučnici o kojima se govori i piše u superlativima, možete očekivati obilje dobrog zvuka.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija Acoustic Invader
Acoustic Invader, soba 914, 9. kat

Acoustic Invader uređajima vlastite proizvodnje već godinama grabi k vrhu kada je u pitanju izvanserijski zvuk. S novim uređajima u ponudi taj bi vrh trebao biti još bliže. Bacimo zajedno uho i uživajmo u glazbi!


18.00

Završetak festivala