Subota 14. 10. 2023.

DoubleTree By Hilton Hotel – Vukovarska 269A


10.00

Otvaranje prvog dana festivala

Više od 20 izlagača i na više od 20 izlagačkih mjesta spremno čeka na vas. Počastite svoja osjetila!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

SVJETSKA premijera na TOO LOUD FESTU 2023 – Bowers & Wilkins 801 D4 Signature
Sonus art, salon Mimoza 2, 2. kat

Bowers & Wilkins 801 D4 Signature zvučnici (oko 50.000 eura/par) ne samo da predstavljaju posebnu, tehnološki unaprijeđenu i limitiranu seriju, nego i najbolje zvučnike koje je Bowers & Wilkins ikad napravio. Tek pred koji tjedan najavljeni, svjetsku premijeru imat će upravo na TOO LOUD FESTU 2023!
Pripremite osjetila i uši jer će ovi zvučnici biti sve samo ne tihi. Let’s rock!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera na TOO LOUD FESTU 2023 – LOEWE iconic i.65
Rotary Audio, Open Space A, 2. kat

Kada spojite modernu tehnologiju i materijal kakvog ne biste nikad očekivali u ovakvom proizvodu, pred vama se pruža vrhunski moderan dizajn. Naime, riječ je o betonu, koji osim što je dio osebujnog dizajna, igra i važnu ulogu u tehnološkom smislu. Kakvu, saznajte na TOO LOUD FESTU 2023 i bacite oko na besprijekornu kvalitetu slike i zvuka kakvu pruža novi LOEWE iconic i.65 Ultra HD 4K TV, dobitnik prestižnih nagrada za industrijski dizajn.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera na TOO LOUD FESTU 2023 – Zellaton Plural Evo zvučnici
Sound by Hari, soba 810, 8. kat

Sound by Hari iz Slovenije, ove se godine potrudio da čujemo dobru glazbu na izvanserijskim zvučnicima. Riječ je o njemačkom proizvođaču čiji već početni model u ponudi ulazi u razred high-end zvučnika.

S cijenom od oko 70.000 eura, koliko košta par Zellaton Plural Evo zvučnika, ne treba se opterećivati, već iskoristiti jedinstvenu priliku i zamoliti prezentera da vam pusti ono što najviše volite doma slušati. Moglo bi to biti iskustvo za pamćenje!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija novih Sythesis ONE.618 zvučnika
Synthesis, soba 817, 8. kat + hodnici hotela

Za svaku je pohvalu da u Hrvatskoj imamo proizvođača zvučnika koji se originalnim konceptom okreće novim tehnologijama i modernom dizajnu. Synthesis nije prvi put na TOO LOUD FESTU, ali je od zadnjih nastupa privukao pažnju europskih distributera i našao kupce van matične zemlje.

Na festivalu Synthesis predstavlja nove, unaprijeđene ONE.618 modele zvučnika čiji su kabineti izrađeni iz betona finiširanih u različitim bojama i koji se podjednako dobro uklapaju u interijere i eksterijere. Već gornja fotografija sugerira kako zvučnik izgledom iskače iz standardnih okvira, a da li tako i zvukom, saznajte na festivalu.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

SVJETSKA premijera novih Accentum Wireless slušalica
Nove boje zvuka, salon Mimoza 1, 2. kat

Sennheiser odavno glasi kao jedan od najpoželjnijih brendova kada su slušalice u pitanju. Bilo da je riječ o naglavnim ili ušnim (in-ear), zatvorenim ili poluzatvorenim slušalicama, Sennheiser pokriva sve kroz bogatu ponudu. Između više modela koje ćete moći isprobati na TOO LOUD FESTU 2023, tu je i svjetska premijera novih Sennheiser Accentum Wireless slušalica.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera na TOO LOUD FESTU 2023 – Marantz Stereo 70s
Sonus art, salon Mimoza 2, 2. kat

Između ostalih Marantz uređaja, upoznajte se s novim modelom – Stereo 70s, dvokanalnim AV receiverom koji omogućava vrhunski zvuk iz TV-a. U jednom pakiranju nalazi se integrirano pojačalo (2 x 75 Watta po kanalu), DSD DAC, gramofonsko pretpojačalo, podrška za HEOS® Multi-Room Streaming, 6 HDMI ulaza (8K) kompatibilnih sa streamerima, igraćim konzolama, Blu-Ray playerima i više. HDMI-ARC omogućuje jednostavno povezivanje s televizorom ili projektorom.

Dakle, ako želite jednostavnost kućnog kina s dva zvučnika i pritom postići zavidnu kvalitetu zvuka za prihvatljive novce, ovo je ‘igračka’ na koju morate obratiti pažnju na festivalu.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija Blackwood Artanis zvučnika
Blackwood, Predsjednički apartman, 10. kat

Ako ste pomislili da u Hrvatskoj ne postoje proizvođači high-end zvučnika, na TOO LOUD FESTU 2023 uvjerit ćete se u suprotno. Blackwood predstavlja Artanis aktivne zvučnike, u cijelosti projektiranih i izrađenih u Hrvatskoj. Besprijekornu izradu prati isto takav zvuk, a osim osebujnog dizajna, korisnicima nudi uživanje u glazbi po sistemu ‘ključ u ruke’.

Ovakav proizvod zaslužuje najbolje uvjete za prezentaciju – Predsjednički apartman hotela, ove godine ekskluzivno rezerviran upravo kako bi Artanis zvučnici zablistali u punom sjaju.


12.00 – 12.30 subota

GLAZBENI NASTUP: Oridano Gypsy Jazz Trio
Open Space A, 2. kat

Oridano Gypsy Jazz Trio sastav je koji iz nastupa u nastup čini sve da zadovolji (zahtjevnu) jazz publiku Hrvatske i inozemstva. Pri tom pothvatu uvijek koriste iskušane metode, neke od njih koji su šarm, rafiniranost i virtuozitet. Oridano njeguje gypsi jazz u maniri čuvenog Djanga Reinhardta, ali s izrazitim osobnim pristupom – nečim što ih čini apsolutnim miljenicima publike i neupitno svrstava u sam vrh predstavnika ovog žanra. Na repertoaru su autorska glazba, glazba Djanga Reinhardta te ostale gypsy jazz uspješnice koje su s godinama postale dio kanona. Za vas na TOO LOUD FESTU 2023 sviraju: Orjen Riđanović (lead gitara), Milivoj Majdak (ritam gitara) i Vjekoslav Crljen (kontrabas).


14.00 – 15.00 subota

RADIONICA: Hoću gramofon!
Elite Audio Hrvatska, soba 916, 9. kat

Na radionici upoznajemo kratku povijest gramofona i vinilnih ploča. Naučit ćemo osnove rada gramofona; igla, vrtnja, pretvorba energije, saznajemo kako pravilno podesiti gramofon, kako odabrati pjesmu te kako očistiti i čuvati gramofonsku ploču. Ideja radionice je upoznati nove naraštaje s principima rada gramofona te potaknuti interes za slušanje i kolekciju vinila.

Radonicu vodi Branimir Ivić, voditelj marketinga u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Radi na području produkcije muzejskih sadržaja; izložbi, radionica, predavanja te implementaciji digitalnih rješenja. Aktivan je na području DIY kulture konstruirajući više koncepata zvučnika, pojačala i aktivnih skretnica. Strastveni je zaljubljenik u tehniku i kolekcionar vinila.

Nakon radionice, gramofonsku ručku preuzima Želimir Frigan, jedan od najcjenjenijih autoriteta kada su gramofoni u pitanju. Želimir će vas odvesti u jednosatno putovanje glazbom s vinila posebno probranih za festival.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija iFi Audio prijenosnih audio uređaja
Audiocinema Art, Open space A, 2. kat

Prijenosni audio uređaji odavno su već zauzeli značajnu ulogu u postizanju dobrog zvuka. Međutim, kako se tehnologija razvija, taj dobar zvuk sada je vrhunski, a tu se ističe iFi Audio koji mnogobrojnim uređajima raznih namjena nezaustavljivo grabi nagrade za inovativnost i kvalitetu. S druge strane jedan je od najpoželjnijih brendova u svijetu prijenosnog audija, ne samo po zvuku, nego i po vrlo korektnim cijenama.

Upoznajte se na TOO LOUD FESTU 2023 s iFi Audio uređajima i na jednom mjestu saznajte kako doći do vrhunskog zvuka za prihvatljive novce.


16.00 – 17.00 subota

PREDAVANJE: Umjetna inteligencija u audiju
Open Space A, 2. kat

Neosporno je da je umjetna inteligencija postala dio naše svakodnevice. I sada kada je tu, na nama je da ju maksimalno iskoristimo na najbolji i najefikasniji način, između ostalog i u audiju. Na ovom ćete predavanju saznati koje alate i tehnike koristiti te kako ih praktično primijeniti u kontekstu audija. Steći ćete uvid u budućnost umjetne inteligencije u glazbi i proširiti percepciju o tome koliko je ustvari umjetna inteligencija moćna ili bolje rečeno, bezgranična.

Predavanje vodi Daniel Pikl, pionir i autoritet na području umjetne inteligencije u Hrvatskoj, čiji se rad temelji na konstantnom ispitivanju i iskorištavanju mogućnosti umjetne inteligencije. Predavanje nije jednosmjerno, što znači da ste dobrodošli pitati sve što vas zanima u vezi ove intrigantne teme.

Ovo je nešto što jednostavno ne smijete propustiti na festivalu!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija Blumenhofer Acoustics Genuin FS3 MK ll zvučnika
Tafos Audio, soba 908, 9. kat

Slovenski Tafos na ovogodišnjem TOO LOUD FESTU predstavlja mnoštvo vrhunskih HIFI komponenti te obećava superioran zvuk iz sustava složenog od Blumenhofer Acoustics Genuin FS3 MK ll zvučnika, Moonriver 404 Reference integriranog pojačala, Rockna Wavedream NET Servera i Rockna Wavedream Signature DAC-a, sve povezano Cammino Reference kabelima.

Ali tu nije kraj. Moći ćete vidjeti, a vjerojatno i čuti prekrasno Trafomatic Audio EOS cijevno integrirano pojačalo i nešto iz ponude Zingali zvučnika koje odnedavno Tafos Audio distribuira. U svakom slučaju, ako želite doživjeti nešto novo, Tafos Audio ne želite zaobići na ovogodišnjem festivalu!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

Prezentacija nove Naim serije 300
Audio Dream, soba 810, 8. kat

Britanski Naim oduvijek je bio brend koji je izlazio iz okvira potrošačke elektronike i korisnicima nudio uvid u ‘stvaran svijet’ HIFI-ja. Kroz desetljeća je stekao kultni status i nametnuo se kao standard kada se govori o visokovjernom zvuku. Danas pak, kroz široku ponudu, kreće se od entry-level do high-end uređaja. I dalje je sinonim za kvalitetu i dobar zvuk, a nova serija 300 dodatno upotpunjava sliku o Naimu kao značajnom brendu u audio industriji. Povodom TOO LOUD FESTA 2023, u Zagreb dolazi Mark Raggett iz Naima kako bi u dva dana festivala svakog punog sata vodio prezentaciju, detaljno vas upoznao s novom serijom i odgovarao na vaša pitanja. Naravno, sve će biti okrunjeno dobrom glazbom. Playlista je već spremna!


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera – Prezentacija Audio Alto HIFI komponenti
Audio Alto, soba 920, 9. kat

Ovo je nešto što do sada na TOO LOUD FESTU nismo imali, niti smo čuli. Naime, slovenski Audio Alto po prvi put sudjeluje na festivalu i nudi priliku da se upoznate s vlastitom proizvodnom linijom zvučnika, pojačala, pretpojačala, gramofonskih pretpojačala, media servera i ostalim stvarima koje “život znače” u kontekstu postizanja dobrog zvuka u vlastitom domu.

Možda bismo naglasak stavili na zvučnike osebujnog koncepta za koje vjerujemo da će privući posebnu pažnju, što izgledom, što zvukom, ali su i svi ostali Audio Alto proizvodi bez ikakve sumnje vrijedni vašeg slušanja.


10.00 – 20.00 subota, 10.00 – 18.00 nedjelja

HRVATSKA premijera – Musical Fidelity NU VISTA 800.2
Nove boje zvuka, salon Mimoza 1, 2. kat

Musical Fidelity nedavno je s modelom NU VISTA 800.2 osvojio prestižnu EISA nagradu u kategoriji najboljeg high-end integriranog pojačala za 2023./2024. godinu. Vjerujemo da je već ovo dovoljan razlog da na TOO LOUD FESTU 2023 bacite oko i uho na ovog ljepotana. Osim toga, ipak je Musical Fidelity u pitanju, odnosno jedan od onih legendarnih HIFI igrača koji su mnogima kroz desetljeća pružili beskrajno uživanje u glazbi.


20.00

Završetak prvog dana festivala